vrijdag 24 mei 2013

Lucky stars

Heey everybody,
Lucky stars zijn kleine sterretjes van papier (origami) die komen uit Japan. Ze zijn schattig en leuk om te maken, maar je moet wel geduld hebben. Als je het vaker doet, heb je wel duizenden sterretjes.


Wat heb je nodig:

- strookjes papier (je kan het zelf knippen, maar je kan het ook uitprinten, ook kan je het kopen bij de intertoys of action)
-glazen pot

Als je de strookjes zelf uitknipt, moet het 1 cm breed, en 20 cm lang
zijn.

Stap 1:
De witte kant moet bovenaan.Stap 2:
Aan de onderkant maak je een soort van lus.Stap 3:
Van stap 2 moet je het bovenste witte strook in het lusje doen, en dan aan de twee stroken trekken totdat het strak is getrokken.
Stap 4: 
Van stap 3 moet je het witte strookje vouwen als hiernaast, en dan scheuren of knippen tot aan de rand van het strookje eronder.

Stap 5:
Dan het strookje wat je hebt afgescheurd of geknipt in het gleufje doen (gleufje waarvan de strook uitkomt)

Stap 6:
De (hele) strook omdraaien.


Stap 7:
Van stap 6 het witte strookje over het gekleurde deel naar rechts vouwen.


Stap 8: 
Dan draai je weer de hele strook om, en ga je het witte strookje weer over het gekleurde deel vouwen maar dan naar links toe. Daarna weer omdraaien en naar rechts vouwen. Zo ga je steeds door. Totdat je een stukje strook overhebt.
Stap 9: 
Nu je een klein stukje overhebt vouw je het witte strookje naar links om te zien hoeveel je eraf moet scheuren of knippen. Zodat het in het gleufje past (links van het witte strookje). 

Stap 10:
Dit is het eindresultaat van stap 9.

Stap 11:
Nu de ster, pak met je duim en wijsvinger een hoekpunt (aan de zijkant), totdat het hoekpunt bol wordt. Doe dat ook bij de andere hoekpunten.
Stap 12:
Klaar! 
Bij de eerste keer kan je ster misvormt zijn, of het wordt niet bol genoeg. Dan niet opgeven, maar gewoon doorgaan:)! Dan wordt je er steeds beter in, en ben je eraan verslaafd net als mij.


Dit is mijn potje met lucky stars.En dit krijg je als eraan verslaafd bent!


Het was een beetje moeilijk uit te leggen, maar als je het niet snapte kan je hieronder een filmpje bekijken. Ik hoop dat je het daarna wel snapt.

Liefs,
Leandra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten