dinsdag 22 januari 2013

life of Pi

hoi meiden,

Weet je geen film om te kijken, dan heb ik een aanradertje: Life of Pi!
Ik heb hem zelf gezien in de bios en ik vond hem echt supermooi en best wel een tranentrekker (Ik heb zelf ook een traantje gelaten). Het is misschien een beetje een raar verhaal, maar daardoor raak je er ook ook wel nieuwsgierig door, juist door die vreemde sfeer in een ander land.

Korte samenvatting van de film:
De film gaat eerst een groot stuk over zijn verleden, hoe hij opgroeide en waaraan hij zijn naam te danken heeft. Hij maakt ook kennis met een tijger.
Dan gaat het verhaal echt beginnen; Ze gaan naar een ander land met al de dieren. S'avonds komt er op zee een storm en Pi wordt op een reddingsboot gezet, alleen, denkt hij.
Als hij s'ochtends wakker wordt ziet hij dat er dieren op de boot zitten; een aap, een hiëna, een zebra en, een tijger! Hij kan het bijna niet aanzien wat de dieren elkaar aandoen als hij op een houten vlot naast de boot drijft.
Een tijd later merkt hij dat hij een soort van band heeft met de tijger maar dat ze geen vrienden zijn. Als na een storm zijn kostbaarste bezit wegwaait: Een potlood en een schrijfblok ziet hij het erg somber in en het lijkt er op dat hij zal dood gaan. Tot hij een eiland tegenkomt, maar wat is er met het eiland aan de hand?
Hij kiest ervoor om weer weg te gaan de zee op.
Hoe het verder afloopt moet je zelf maar kijken! Maar wees niet verbaast als er zomaar een traantje over je wang glijdt. ;)

Heel veel kijkplezier! -xxx- es

Geen opmerkingen:

Een reactie posten